Cyprus

      No Comments on Cyprus

Heerlijke kennismaking met een eilandkeuken

Georgina Hayden, Cyprus. Familierecepten uit een eilandkeuken

Georgina Hayden, Cyprus. Familierecepten uit een eilandkeuken

De Engelse Georgina Hayden heeft Grieks-Cypriotische grootouders, die na hun emigratie naar Engeland een restaurant en een levensmiddelenwinkel dreven. Hoewel geboren en getogen in Engeland, is ze van jongs af aan gedrenkt in de geuren en smaken van de Cypriotische keuken. 

Die keuken kenmerkt zich door banden met Griekenland en Turkije, maar Hayden behandelt deze niet afzonderlijk. De kenmerken gaan verder, de Mediterrane kustgebieden en de rest van het Midden-Oosten hebben ook hun invloed uitgeoefend. Hayden neemt je mee door de dag, van het ontbijt tot het toetje en drankjes. De recepten zijn allemaal voorzien van een persoonlijke toelichting van Hayden: een herinnering, advies of achtergrondinformatie.  

De recepten zijn niet moeilijk te maken, en waar typisch Cypriotische ingrediënten worden gebruikt, geeft Hayden ook een alternatief, zoals ricotta in plaats van anari (verse kaas, gemaakt van de wei die overblijft bij de productie van Halloumi). Het boek besluit met een uitgebreid register op recepttitel (ook de Cypriotische naam) en ingrediënt.

Georgina Hayden, Cyprus Familierecepten ui een eilandkeuken.  (Gottmer/Becht, Haarlem, 2019, ISBN 9789023016267)
Verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *