A taste of Ancient Rome

      No Comments on A taste of Ancient Rome

Goede (Engelstalige) inleiding voor beginners in de Romeinse keuken

Ilaria Gozzini Giacosa, A taste of Ancient Rome

Ilaria Gozzini Giacosa, A taste of Ancient Rome

Ilaria Gozzini Giacosi wilde, aldus haar voorwoord, simpelweg de moderne lezer verleiden tot het bereiden van authentieke Romeinse gerechten. De recepten zijn aangepast voor de moderne keuken, maar hebben hun originele smaakpalet behouden.

In de inleidende hoofdstukken worden de Latijnse tekstbronnen, Romeinse voedselbronnen, voedselbereiding en maaltijden kort besproken. De recepten zijn conventioneel ingedeeld naar sauzen, voorgerechten, soep, vlees, vis, groente, dessert, conserveren, dranken, en tot slot menu’s en ‘in de taverna’.

De bewerkte recepten worden gepresenteerd samen met de oorspronkelijke Latijnse tekst en vertaling.  Boeiend is de toevoeging van moderne Italiaanse en Mediterrane streekrecepten die de continuïteit van de oude Romeinse keuken demonstreren (of suggereren). Gozzini volgt in de nummering van Apicius’ recepten de editie van Jacques André uit 1974. Patrick Faas publiceerde in 1994 ook een boek over Romeins koken, dat zeker de moeite waard is. Hij gebruikt de receptnummering van een andere editie. Er is enige overlapping in de recepten, maar de uitwerking daarvan is verschillend.

Ilaria Gozzini Giacosa, A taste of Ancient Rome (1992, ISBN 9780226290324; vertaald uit het Italiaans A cena da Lucullo 1986) Engelstalig
Te bestellen bij de boekhandel en bij Bol

Leave a Reply

Your email address will not be published.