Recepten met allerlei soorten granen, degelijk maar beetje saai

Marianne Moonen, Basiskookboek deeg en beslag
Dit grondige basiskookboek van Marianne Moonen is een informatief, dik, spaarzaam geïllustreerd boekwerk. Het boek is origineel ingedeeld naar graansoort, waarbij bakeigenschappen, voedingswaarde, afgeleide producten, en hartige en zoete recepten aan de orde komen. Dat zijn niet alleen broodrecepten, maar ook taarten, koekjes, pannenkoeken, cakes, blini’s, muffins, soezen komen aan bod. En Moonen beperkte zich niet tot graansoorten (tarwe, boekweit, gerst, gierst, haver, maïs, rogge en rijst), er zijn hoofdstukken met bakrecepten op basis van eieren, noten, kekererwten en aardappelen. De recepten zijn goed beschreven, maar bij de baktijden had ik graag ook de voorbereidingstijden gezien, zeker met deeg en beslag dat moet rusten of rijzen.
Jammer dat er blijkbaar nooit meer een herdruk van dit waardevolle basiskookboek is geweest. Het wordt wel regelmatig tweedehands aangeboden.
Marianne Moonen, Basiskookboek Deeg en Beslag. (1987, ISBN 9051210205)