Shake it!

      No Comments on Shake it!

 

Spannende drankjes zonder alcohol

Marie-Anne Simons, Jan Guus Waldorp, Timo Janse, Shake it!

Marie-Anne Simons, Jan Guus Waldorp, Timo Janse, Shake it!

Geweldig, een boek vol cocktails zonder alcohol. Hoewel het duidelijk voor ‘jongeren’ is bestemd, kunnen ‘volwassenen’ hier ook lekkere drankjes uit halen. De opvallende layout en vormgeving zijn afgestemd op het jonge publiek, maar is met alle verschillende lettertypen, standen (kwart slag gedraaid, ondersteboven, in spiraal) en drukke kleuren en vormen wel wat onrustig. De recepten lezen als puzzelplaatjes.

De inleiding is uitstekend: geschiedenis, techniek, vaktermen, het componeren van je eigen cocktailrecepten (waarbij Timo duidelijk uitlegt hoe hij zelf te werk ging voor het bedenken van de Rhubarb Barbie) en smaakbalans. De cocktailrecepten zijn ingedeeld naar ‘classic’, ‘fruit’, ‘crazy’ en ‘for the occasion’, en bij ieder recept wordt aangegeven hoe de smaakbalans is (zoet, zuur, bitter, zout). 

Net als bij alcoholhoudende cocktails heb je een groot arsenaal aan verschillende ingrediënten nodig, bepaal van te voren welke cocktails je wilt bereiden zodat je alles in huis kunt halen. Limoenen kun je makkelijk aankomen, maar voor hazelnootsiroop of vanillesiroop zul je wat meer moeite moeten doen.  De drankjes zijn kleurrijk en feestelijk gefotografeerd, en hebben spannende namen als Spiderman’s Web, Dark Invader of Run Raisin Run. Met een cocktail uit dit boek in je hand ben je geen watje, maar laat je zien dat je geen alcohol nodig hebt om feest te vieren. Je bent cool.

Marie-Anne Simons, Jan Guus Waldorp, Timo Janse, Shake it! (2007, BAI, ISBN 9789085864103) Leeftijd vanaf 12 jaar.
Te bestellen bij de boekhandel en bij Bol

Leave a Reply

Your email address will not be published.